Thursday, December 30, 2010

esok lusa tulat tubing

Okay...tunjuk jari cantik 10 batang..betol ek batang?*garu-garu kepala*
tolak 7...ha..tinggal berapa anak-anak?
OMAIGOD...3 hari..betol ke weyh?

sob3..lagi 3 ari je nak duduk rumah...seyes xnak balik KMB..tapi nak xnak kena gak balik weyh..lupa diri betol..baru dapat cuti sebolan dah jadi macam neyh da..

Alasan seorang pemalas kenapa xnak balik KMB...

1# Kat rumah kalau lapar jalan tiga langkah sambil taik mata penod dah dapat capai paling kodi pon roti sekeping...Kalau kat kolej mana dapat kau...Nak makan pon kena rajinkan diri jalan bertapak-tapak nak sampai ke DS or KOOP..malasnya anak dara neyh weyh...

2#Kalau nak mandi pon sambil pejam mata gak insya-allah sampaila bilik air tu...xpayah nak tunggu-tunggu or cek turn..konpem pintu bilik air terbentang luas untuk mu..tapi..hoho..aku yang malas mandi sebenarnya..*tutup muka malu*

3#Oh..neyh alasan paling best..kat umah boleh golek-golek pejam mata atas katil sampai tengahari..kat koleh boleh ko buat macam tu?kalau ari xsekola bolehlah kot..tapi xbest sebab bila bangon lambat rasa macam semua keje xsiap..makan xlagi, basuh baju xlagi..adoy..kalau ari sekolah..gelabah cicaklah ko!!bangon kul 7 pon dah gelabah...automatik pegi kolej jadi anak dara paling paling berkaki-lebar...

4#Duk kat rumah akan membuatkan anda selalu muda..xpayah cucuk vitamin C..sebab xyah nak tensen dengan segala benda-benda yang berkaitan dengan Ib neyh..kalau kat kolej..ada je orang akan buat kulit korang berkedut..sekejap ada yang tanya homework neyh siap belom..sekejap terfikir pasal EE..sekejap terkenangkan itula inila..memangla tua weyh..kat rumah..wahh!!idop and bebas..wee

5#kat rumah senang dapat pahala..ecece..alasan xleyh bla..yela..boleh tolong mak basuh pinggan, basuh bajuke...tapi yang msalahnya,tolongkah aku kat rumah?bangon pon matahari dah say goodbye bile mase ko nak tolong??huhu-____-"

6#makanan yang sedap hanya akan didapai di rumah..free gitu...bangkit je dari tido...wah..dah ada mee goreng basah lam kuali..kalau kat kolej kena bayar..maka yang sedap pon jadi rasa kurang sedap disebabkan benda tu tak free la katakan...tengahari je..lepas buat keje..dah boleh bau butter prawn panas gitu, ayam pedas bergolek-golek atas pinggan..kalau kat kolej..oh,sedih ku untuk menceritakan keadaan itu..

7#rumah sungguh heaven...tv ade, internet free, ps ade, n bla...best3...kalau kat kolej, bosan je tgok jela citer korea yang dah brapa kali khatam tu...BORING...n kat rumah last2 semua keje xsiap..hoho

8#tapi sebnarnya disebalik alasan2 neyh..sebab utama xnak balik KMB is kerana xsiap homework la weyh...oh, talam banyak muka ko neyh...kalau keje rumah siap, konpem je berkobar-kobar perasaan neyh nak tunjuk kat kawan2 akula pelajar berdaddykasi KMB..tapi, disebabkan dalam2 banyak homewor yang dilistkan, 1 je yang siap..maka..aku xnak lah balik kmb..takot*gigit jari*

dah xnak membebel da...nak sambung buat Ib..eh3..nak sambung buat EE..so, conclusion nya..terima jela realitinya anda itu budak IB...hamba redha..

Wednesday, December 29, 2010

the -ING

It's cold
It's raining
I'm planning to do my homework in morning
But it is you i'm dreaming
At last, I continue to be on my bed sleeping

I woke up at noon confusing
Is it still the time when he is creeping?

Yes, it is cold
and still raining
a dream that is so amazing
he is disappearing
Taking my heart away with him
Left me alone like flying

Oh, I did not my homework a thing
Yet, my mouth keeps smiling...=)

Saturday, December 25, 2010

IF U DONT WANT TO SUFFER LATER (budak lepasan SPM edition...yg tua jangan nak perasan mude)

Okey...mood terkinja-kinja nak tulis blog neyh..itu dia semangat yang kita maukan.Rindu...Omaigod, besnya hidup kalau perasaan rindu nak tulis blog neyh as same as rindu nak wat homework..-____-"!Homework sihat???Ok...Merujuk kepada tajuk post...bla.bla.bla...*xnak cakap pasal hmwork da..gelabah u allz*


-OMAIGOD!!!logo neyh menyeramkan...trauma...-

IB

Bukan nak bangga, bukan nak riak...nauzubillah mintak jauh benda tu semua...Kat cini I nak story n share cket pasal menatang IB neyh..iaitu program peparation yang I amek. Kepada yg baru abes SPM, sila bace...kalau x, anda akan jadi macam saya sekarang...HAHAHA*takot tak???ala, takotla...*

Apakah itu IB?

Kepada adik2 lepasan SPM...sila tumpukan perhatian di sini ye.*alamak rasa cam tua*.International Baccalaureate or nama glamour nye --> IB merupakan one of preparation programme yg disponsorkan oleh MARA kesayangan. Program neyh ala2 matriks gitu. 2 taon. Progaram neyh kalau kat Malaysia, seingat I la ada disediakan di Kolej MARA Banting, Kolej MARA Seremban, SRI KDU n selanjutnya bolehlah goggle sendiri. Jangan terkejut if u never heard about this programme because I pon one of those who are unlucky coz xpenah tahu pasal programme neyh...so, I enter this programme with hati terbuka..chewaaahh!!!For those who wanna fly to Ireland, UK, New Zealand or Aussie, I guess this programme is recommended for u all. Kalau nak fly g mesir, chezch or india...err...i guess better u consider balik...nanti nyesal...

IB neyh susah?betul ke?

Sila jangan tertipo dengan namanya...rupa xseindah nama weyh..bunti macam perghh!!Kalau orang yang berpengetahuan dlm bab neyh, diorang mst akan ternganga bila sebot IB..Hebat memangla hebat...sebab apa org ternganga?ha..no try no challenge r beb..HOHO
U have to take 6 subjects which are malay, english, mathematics, chemistry, biology/physics and also social science subjects:business/economy or IT.Belajar..?Alhamdulillah...To me, it is not that tough...Cukup rajin, cukup makan yang penting cukup tido..wahh!!Konpem dapat nek kapal terbang pastu...
HOWEVER*take notes ek*..the tough part is not about the study stuffy...but kerja-kerja sampingan yg anda kena buat...oh,nak xnak memang kena buat...anda duduk atas lantai tendang2 pintu pon konpem kena wat gak...or buat muka comel ke untuk yg xcomel lagi la takkan dilayan...apa keje sampingannya???OH, BANYAK SANGAT...malas nak cer...so, if u all cukup rajin or xrajin xpe, make sure keje siap...sila la daftarkan diri anda lam programme neyh...

Program neyh macam buang masa je?

Bantak yang anda akan belajar...kenangan manis n paling banyak pahit pon ade...Ada orang kata programme neyh buang masa je...yelah 2 taon,..bek amek A-level ke...Actually, ada banya advantage that u will realize later after u have finished this programme..seriosly..even i have not finished this programme yet, but sometimes i do realize the sweet part of IB...uhuk2...seyes xtipo...I tell you this. u will have so much free time actually...dekat KMB neyh, i sempat khatam banyak giler citer korea okeyh...siap sempat men dota n layan fb lagi...tapi brother, u still need to realize that u neyh dak IB..men2...belajar2...so pandai2 la bahagi masa...ada orang siap xtido buat keje...OMAIGOD..ish3..yup..sometimes...i admit it..tapi itu semua sebab I sendiri yang xpandai bahagi masa...if u done ur work early...so banyak je masa yg lebeyh untuk tido sebenarnya...then, u can learn how to manage ur time...
So, sebenarnya program neyh xmerugikan at all...if u enjoy it, u get it...


To me,I advice u baca leklok pasal programme neyh kat info page len before u all enter this programme...actually, this programme xdelah tahap KILLER sangat...I tell u what, dulu I nek bas...
pak cik:adik belajar kat mane
saya:uh???oh...kat kolej mara banting..buat IB...
pak cik:oh..oklah tu..at least xmasuk university pon leh masuk kolej...
saya:-____-"
pak cik: oh, kirenya nanti jadi peniaga la neyh??
saya:hhehe...bolehla..meniaga servis nak selamatkan orang..
pak cik:hhaaaa???
saya:(lam hati)oh, terkejut ko!!
so, dont aspect everyone knows about IB...i guess he thinks IB-->international business kot..sebab I dulu pon ingat macam tu gak...huahua...mula2 tengok these 2 words pon xtau nak pronounce...kesiannya...
so, dont aspect everyone knows what IB is...terima jelah..Hamba Redha...

OMG...I cannot believe i write about IB in my blog...<3 IB...huhuhuhu...

p/s: check out for other preparation programmes such as GMI, MFI, A-level, American Foundation Degree n bla3...

Friday, December 24, 2010

GATAL TANGAN XRETI NAK DUDUK DIAM

omaigod...susahnya nak kawal tangan neyh..sket2 nak bkk bloggie...sbar la weyh..brapa ari je lagi..okeyh..

FULLSTOP!!!

Tuesday, December 21, 2010

P(main>buat kerja)=1

tajuk post melambangkan situation aku sekarang...OMAIGOD...yana.u seriusly need to kidnap pn ilyani, pn mawarzah n miss haziyati n put them in front of u right now...baru lah ter-ketaq letut tahap 8.0 skala ritcher.walaupon dah berzaman post pasal homework tu, but sekarang mmg xde progress lansung.-___-"

intention nak buat tu ade...tapi xleyh tahan la...buka buku saga.bosan.bukak ee file.bosan.buka tok.migrain.buka blog.suke....hehe...tampar karang baru tau...


-gambar melambangkan otak yg bercelaru...

okay...so long my bloggie...ill not meet u until 25hb...huhu...

Monday, December 20, 2010

AWAS!!!Kalau nak fly...

ngee...tajuk macam marabahaya gila gaban je kan?
post kali neyh ditujukan khas kepada KMB-ians sekalian...

today, aku pegi la hospital utk test darah for hepatitis...*huu..seram..ya allah, mintak2la negatif...amin...*.n suntikan tu macam menusuk ke tulang tibia ak je...sakit woo...nak nangis..tapi malu sebab kat borang tu terpampang application for medical school..so, sila tutup muka sekarang la bakal doktor pon takot kena cucuk..xpe2, nanti jadi doktor..nak cucuk orang puas2 lak..hoho..kejam..

n dikesempatan itu, u all tau kan kita semua especially medic students need to take at least a dose for hepatitis immunization???haa..yg xtau jgn gelabah cicak...sila bukak yahoo group sekarang..di sini, ala2 promoter lagi, I nak bgtau, silalah jgn malu jangan segan pergi hospital cepat2..xmahal kot...lam RM 10.05 sen je for 1 shot...utk 3..amek GDC sekarang darab la ngan 3 weth...no pakej2...n jangan nak ngade-ngade..dadah yg legal mna ad edisi year end sale...

so, ape lagi..jom tembak diri sendiri dengan jarum...=)

Saturday, December 18, 2010

edisi: for gamers only...kepada yang suka men kawen-kawen jangan bace

ANDA BOSAN TAHAP JUBIN JAMBAN PON NAK KIRA?
RAMBUT BANYAK GUGUR SEBAB TENSEN TAK TAHU NAK BUAT APA?
PERLUKAN TEMAN YANG BUKAN DARI SPESIS www.myjodoh.net?
*tagline tipikal nak promosi barang*..hoho...
Tak perlu susah-susah ye mak cik dan pak cik sekalian..apa yang anda perlukan ialah mempunyai minat yang mendalam terhadap game yang bersifat adamaya ye...untuk kanak-kanak yang xcukup umur(kanak-kanak tak cukup inci diketepikan) hendaklah berada di bawah pengawasan penjaga agar xterlalu ketagih macam si penaja ini..-___-"

Antara game-game yang menjadi pilihan hati penaja ialah:

Kategori pertama:Game ganas

1. DOTA

bintang: 5 klip-klip

2. RED ALERT 2 & YURI REVENGE

bintang: 3 terklip


bintang: 4 mengerlip

3. COUNTER STRIKE CONDITION ZERO

bintang: 5 klip-klip

4. BATTLE REALMS 3

bintang: 3 terklip

sesuai untuk : orang konpem laki, baru lepas clash, baru abes exam, nak masuk plkn
kelebihan : jimat duit...anda akan main these games sampai terlupa time makan..ur proiority list will change...
kekurangan : boleh menyebabkan anda lupa siapa diri anda sebenar (especially for students)
peringatan :u can kill people in this game...but u can never kill people in reality

Kategori kedua:Game untuk kaum hawa

1. Burger Island 2

bintang: 4 mengerlip

2. Gardenscapes

bintang: 4 mengerlip

3. Wedding dash

bintang: 3 terklip

4. Chuzzle deluxe

bintang: 4 mengerlip

sesuai untuk : manusia yang nak belajar msak, nak jadi menantu terunggul, suka hilangkan barang, impian nak kawen je..
kelebihan : xberbahaya...boleh jadikan anda lebih sweet gitu..
kekurangan : err..sumtimes membosankan..watak2 dalam game tu kebanyakannya pemalas nak mati
peringatan: bek tolong mak masak n kemas rumah betol2..dapat pahala

Kategori ketiga:Game universal

1. Plants vs zombies

bintang: 5 klip-klip

2. Monopoly Here and Now edition

bintang: 3 terklip

3. Worms

bintang: 4 mengerlip

4. Zuma

bintang: 4 mengerlip

sesuai untuk :orang konpius gender*dah nama da universal*
kelebihan : semua nenek, atuk, adik2, jiran leh men...
kekurangan : ad posibility korg berebut nak men ngan mak korang...
peringatan : jangan bagi mak men...nanti korang yang kena ganti dye memasak*pengalaman penaja*

segala isi kandungan di atas ini tertakluk kepada syarat dan terma ye...mati hidup dan susah senang datangnya dari allah azzawajalla...tapi bosan dan riang datangnya dari diri korang sendiri...so, enjoy but homework tetap homework yo!!!

Thursday, December 16, 2010

time capsule for myself

hoho...tiba2 teringat soalan english paper 2 aritu...tapi aku xbuat pon soklan tu..
-___-"..sebab xtau nak berangan apa time tu..n arineyh plak, mencurah2 idea..sbb ari2 duk tgok astro megadrama ngan cter korea..apakah??

LIFE IN 10 YEARS...taraa...

1. anta mummy pegi Mekah...n saya pon kalau boleh, mesti r nak ikot jgak..tom!!!

-dkat je tu...satu jengkal pon xsampai...T_T

2. nak keje kat hospital husm kubang kerian for housemanship...dekat dengan rumah..disebbkan ak xde lesen memandu..oleh yang sedemikian, perancgn masa dpan kenalah brssuaian dgn situasi..so, mamilah yang bakal jadi pilot *glamor cket namanya* utk kereta ku nnt..

-cantikkan kereta I nanti..ala2 barbie doll gitu...mami sudila bawa kereta neyh ye..

3. err...maybe nak g keje ngan mane2 KPJ healthcare hospital in malaysia...mahal gaji woo..*oops..salah niat*..hoho...xpe...penat je aku buat IA bisnes pasal KPJ...ala, makcik KPJ, terimalah saya sbg pekerjamu..

-err...beliau berkata-->"sejak bila aku jadi makcik ko???"

4. if diberi berpeluang, ak nak daftar sbg sukarelawati..huhu...nak jgak ad pengalaman jadi doktor kat medan gopeng..eh medan perang ke...baru gelabah cicak ko...kalau syahid, lagila alhamdulillah...-___-"

-nak jadi volunteer kat korea boleh?mana la tau..*wink2*

5. nak duk kat putrajaya kota keriangan...opss..kota idaman..sbb ape?ntah..i loike this type of city la..terancang n tenang je...

6. nak amek anak angkat satu..kpd ibu2 yang bru nak ter-buang anak ke, silalah teroskan niatmu tapi buangla di depan pintu depan rmah saya 10 taon akn dtg ye..neyh pnye rncangan tertakluk kpd syarat2..kalau xkawen xpelah..kalau ter-kahwin nak wat cmne la kan...xpe3..niat baik dah ade di situ..

-comel kan....alolo

7. nak pergo siol...i mean seoul la...ala, kat korea tu...buat ape lagi? konpemla cuci mate..gila ironi..lepas g mekah cuci hati tiba2 nak g korea nak cuci mate..apakah???
-bolela tgok sendiri video 2 pm..bom bom bom seoul..besh..

8. nak beli game apa2la..ps3 or xbox or wii nintendo ke utk diletakkan di rumah...hoho..ad masa ke nak men..entah r..xpe..kucing I nnt boleh tlg mainkan..

-haha...one way nak meriahkan rumah tangga..^^

9. nak ubah bilik I sekrang agar menjadi lebih waaauuu!!!!siap r..dah ada fulus nanti, aku godek2 bilik aku tu nanti..eric deco tengok pon konpem dia tangkap leleh minta nak menuntut ilmu I...hehe

-amek ko dapat bilik camni..baru la tido tahap xmau bangon

10. last sekali..konpemla nak kawen..err..psal kahwin neyh kena ltak last sekali..barula nampak KURANG GEDIK AND GATAL..hehe..padahal..bila taip tajuk post neyh pon duk pk kawen je...omaigod..kawen macam mana..?xkisah..asalkan ikot cra ISLAM..alhamdulillah...yang pasti I xmau bersanding..malulah u...

-cantikkan..oh.kalau nak citer pasal angan2 majlis kawen neyh..memang xpena nak abes r...p/s:sila tengok majlis kawin anak ceo naza...pergh..gila mengancam angan2 gadis len..

itu je yang I sempat angankan seatakat neyh..padahal banyak je..tapi nilah yang paling ngetop I duk gian ari2...insya-allah.,,kalau xsalah niat, benda neyh akan terjadi...amin~~~

p/s:i would not read this post again..nak buat dek je..until 10 years later..hoho..only if this blog is still exist..n of kozla if i am still exist..

Wednesday, December 15, 2010

perancang bandar...

oh...sila jangan start maen CITYVILLE...
merbahaya...
nnt ketagih giler...
argh...homework banyak..*pejam mata..pk masa depan..then garu kepala*


-nila bandar yang saya rncang...bandar*oh i mean pekan* yang saya duduk skrg pon xde mall...-____-"

Tuesday, December 14, 2010

reminder to me...

HOHO..makcik mudah lupe la..sorry..so kenala letak benda2 neyh kat tempat yang mmg konpem xkan ilang..

so, sebagai pembakar semangat..telah ku capture ap yg patut ak buat..inilah..taraa:

1.ee yang xpena nak siap


2.novels2 yang bakal jadi bedtime storry...i love u a. samad said n sapa ntah sorang lagi..mmmmuaaahhhahaha..


3.IA bisnes yang bakal membuatkan ak bisneswomen yang cemerlang, gemilang n terbilang..


4.TOK essay..kalau ak banyak merapu terlebih ikan kerapu taula sebabnya..


5. Math notes yang berjela-jeha...


6. TOK outline..neyh seyes kna practise b4 gelabah cicak taon depan


wee..banyak woo...cuti cket..sob3...

neyh plak segala perit peluh ketiak yang bakal direntasi bolan JANUARI nanti..oh.."hamna redha"

5 Jan - SUBMISSION EE...insya-allah cikgu iliani, sesudah subuh saya anta ye...
10 Jan - DATELINE IA BMS..*gigit jari*
14 Jan - TOK FINAL DRAFT SUBMISSION...*gigit jari kaki*
17 Jan - Interview PMC....gakgakgak..*hantuk kepala*
19 Jan - CAS FILE SUBMISSION...huh nasib baik cukup..=)
n ENGLISH ORAL XTAU BILE...waaa...

abes bulan januari seyes nak golek2 cam ayam golek...im done wit u IB...

i wanna fly to u

Kamsahamnida abang tmnet yang baru repair line streamyx...=)Nak buat macam mana, dah nasib badan tinggal kat kawasan yang dalam google earth pon xleh nak detect mna satu tempatnya.So, bak kata adik aku.."hamba redha"...-___-"

Today, adik I pegi interbiu utk MRSM Kota Putra...Huh, baru nak masuk tingkatan 1 pon ad interview ke?Mantop...tapi kesian.Yang kena highlights, kami semua termsokla nenek I, jiran2, mak, adik2 semua diangkut pegi teman adik I sorang tu pegi interbiu..HAHA..teringat time interview program luar negara MARA pon macam tu la gamaknya I dulu..well,the more the marrier...

N di situlah, i menyentap bila dengar pengetua dia cakap(err..dah termasok unsur mitos cket2);
"Ada orang tanya, bilalah nak study kalau kite asek duk ngadap al-quran je...? Xdown ke result camtu...tapi yang menariknya, result budak2 yang hafal Quran neyh tinggi je...9 org 4-flatters kot...and overall about 90% dapat 3.00 png above...biasalah..kelebihan orang yang cuba dekatkan diri ngan al-quran..baca sikit masuk banyak...xmacam sesetengah org, bca banyak masuk cikit.."

"BACA BANYAK MASUK SIKIT!"-->ekslamasi di situ ye....dush3..tersentap..
kalau cam I neyh kire bace sikit msuk lagi skit la kot..
patutlah result exam pon cm haram je..sendiri tgok pon malu..

well, azam baru...insya-allah...
semoga diri ini semakin dekat dengannya...amin.

"if u crawl to him, he walks to u,
n if u walk to him, he flies to u..."

Saturday, December 11, 2010

1 week...

oh lame xupdate belog...nak buat cammane..abang MAXIS dah makin kedek KOT...huhu...baru lebih gune sikit dah tahap xleh connect lansung..fine la..

hmm..seminggu kat KL...what do u aspect if manusia seperti aku neyh memang jenis PEMALAS nak kuar..hehe...tido..makan...sungguh membuh-san kan hidupmu..lala~~

but i did kuar last wednesday..pergi library..n it was so boring...smpai pak guard pon tegur,
"aik, hari xgelap lagi pon dah nak balik?"
well, pak cik kena paham jenis orang macam I neyh...as usual..PEMALAS...hehe

Then, kiteorang(una,farah,fiza n aku) cabot nak men bowling..hihi..n aku baru tau rupenya KLCC xde tempat BOWLING okeyh..-____-"
Fine, terpaksala rajin kan diri...acece..padahal bab neyh memang selalu je laju n rajin...sanggup pegi MID tu nak ilang gian lama xmen boling..

at least, aku dah belaja untuk jadi berdikari la sikit..macam xpercaya aku berani nek bas sorang2 g chow kit n nek monorel g KL SENTRAL...alone okeyh...balik from mid pon alone okeyh...but terserempak sekejap jugak la ngan SEED..haha..macam lawak je sebesar2 KL (err..besar ke?) boleh terserempak ngan klasmate sndiri..zzz...

ok..mummy n adik2 tunggulah kepulangan ku malam ini..kelantan we go..
gomo KELATE gomo...

Wednesday, December 8, 2010

T-ARA

ye..dah ubah...macam lagi buruk je...
ah..lantaklah..zzzz

Tuesday, December 7, 2010

10 years..

I open up my eyes today...looking at the wall clock..hmm..pukul 11...ala, cuti..bese la tu..korang bajet bangon awal je kan...ak nampak kakak aku tengah mamam biskut..uik, xkeje ke?
my sis cakap,"keje apnya..?cuti kot"
oh, ari neyh awal muharram..
and then I realized...
"weyh..biar betik..dah 10 taon kot..!!!"

nak pegi tekan GDC..tatapi hampa..GDC dah abes bateri..huhu..
1422-1432..ye..aku xsalah...dah 10 tahon...

buat mummy, kakak, abang, amirul n alif...
dah 10 taon abah pegi tinggalkan kite...ak masih ingt, 10 taon lepas:
mami masih dengan gaya tudung zaman purbanya, abang still dengan nerdnya, kakak still ngan pipi tembamnya, ak still dengan perangai cm hantunya, amirul still dengan mainannya n alif still dengan mengira batang giginya...

but now...alhamdulillah, walaupon kite semua dah brubah n mmbesar walaupon aku xbesar2, but we still live as happy family,right?kalau abah tau, mesti abah bangga..hehe

buat abah, dont worry..we will never break this bond...i try to keep this bond ah hard as fullerence, graphite and diamond..acece...


-oh..mirul n alif xde..sapa suh korang lahir lambat..wahaha-

salam awal muharram semua..=)

Monday, December 6, 2010

end and beginning...

wohoho..tengah HOT ISSUE kot kat buku muka sekarang neyh..antara ayat-ayat yang terpampang di wall gue:
"finally, I survived sem 3..."
"hello sem 4.."
"exam finished..."
"cuti...cuti...cuti.."
apologi kepada sesapa punya ayat..aku pakai amek je...^^...apa2 pon I loike...alhamdulillah..banyak yg dah settle..yg xsettle pon bnyak lagi...macam xpercaya je sem 3 dah berlalu..cepat woah...!!yeay...dah makin dekat nak abes Ib but makin dekatlah dengan Ib final exam ye cik kak?!!-____-"

secara tuntasnya(aceyh..ayat perenggan last essay malay aritu), sem 3 is not that bad...walaupon muka dah banyak berkedut akibat banyak tekanan di sana sinun, sem 3 sebenarnya sangat best...ive learn many things..ceyh..poyo je budak neyh.. if pegawai MARA bagi tawaran free ulang balik IB, sumpah aku xnak..

ni la conclusion yang aku buat pasal sem 3 setelah bertafakur kejap tadi:

study:erm..boleh la...but still kena tingkatkan kontoversi n prestasi-->positive feedback
entertainment:serius kena kurangkan dota n korea...kalau x MATI weyh..
relationship:
-dengan ALLAH:mestila kena tingkatan lagi..insya-allah...jangan terkezut i yang akan imam solat subuh nanti...wee~~azam berkobar neyh..
-dengan kawan:i loike..lubby u my frenz..
-dengan uhuk2~~wallahualam...kurangkan maksiat, banyakkan ingat akhirat..dush3..
family:suke3...
fulus mania:haa..yg neyh mmg problem..kena kurangkan beli buah ngan rocky2 kat KOOP

well, xsalah set azam sekarang kan..it's the beginning of the year in ISLAM...ok, tadah tangan..harap sangat sem 4 nanti akan dapat buat yang terbek untuk semua org yang berkenaan, termasukla diri sendiri n especially buat yang terbek in hubungan dengan ALLAH..amin...


-I <3 KMB...

Sunday, December 5, 2010

cuti WOAH....!!!

OH MY GOD!!!
ESOK CUTI..
mungkin beg pon dah tersimpan n bilik pon dah siap clearance..=0
wah..bab balik je..berdedikasi betol budak ini..

ok..banyak lagi BIOL yang xstudy...dah BIOL pon otak neyh ha..da~~

Saturday, December 4, 2010

problem no 1

you will never get my hint..-___________________-"

GANGGUAN ALAM...

oh..gumbira..lala~~
finally, i found kejadah-kejadah yang akan memeriahkan my precious 1 month holiday..
inilah dye..tara:


-sila tengok apa nama file yang I label..auwww..tapi xterkesan...-

TETAPI, tolonglah YANA..1 more subject to go..memang dugaan syiot...tangan neyh gatal je nak bukak file tu..kalau da terbukak, pk muke ckg iliani jap..ok..tutup balik..n at last, i found a solution..wahaha..ak bkk fb n bukak gamba cikgu iliani besaq2..amek ko..tersentap woah...okeyh..i study ye cikgu..xmau turun from 7 to 5 da..=)

Thursday, December 2, 2010

chipsMORE...

argh...pengaruh PEROT terhadap OTAK...lapar weyh..seriously examination does converted lots of my ATP and stored fats into xtau apa...apa2 pon HAPPY giler2 tinggal 2 paper je lagi...semalam n ari neyh, sudah selamatlah aku menghancurkan cuti cikgu HASNI n teacher OJA...huhu...ampun ya buk..><..serious, aku merapu merepek je dalam both essay english and malay...tangan aku pon dah xbermaya da neyh...dah la esok kertas business...*tarik rambot*...banyak lagi yang kena masak kerapu esok neyh...

ok..dah xlarat nak tekan keyboard...-___-"..n LAPAR..nak g makan..wee..

Tuesday, November 30, 2010

BLANK...

wahh..dah lama xberbelog neyh...hehe
al-maklumlah..makcik rajin...time exam dah tiba, bru terkial-kial nak bukak buku...lala~~

Dah dua subject lepas....n it was like err...both subject aku target LULUS je...waaa...

PAPER MATHEMATIC
I was confused aku neh amek HL ke SL?aku rasa mcm amek SL...but the questions are superbly choked me to death..well-done KMB teachers..my adrenaline were fully secreted all the time..dah la time jawab tu BLANK giler...yelah, time nak isi cover sheet pon I was like,"err..how to spell the word mathematics?"..nasib bek la kat kertas soalan tu dah terpampang besar2 MATHEMATICS..adoyai..n both papers were like ntahapapapapntah...rasa mcm soalan yang keluar tu macam xpena belajar lansung..soory CIKGU KAMARIAH..i've ruined ur end-year holiday..HUHU...n it was my mistake because I guess my effort is not enough...so, PADANLAMUKAANDAKALAUFAIL~~

PAPER CHEM
waahh..this subject mmg berkobar2 giler la...al-maklumla..xpenah dapat 6 or 7...so, because i spend almost all my weekend to study this 'fav' subject..so, I aim tinggi la..cket..but..today, memang mcam putus fius...dah la time paper 1 again, I confused,"err...nak shade ke nak pangkah"..last, i choose to shada...n xpasal2 satu dewan dengar I kena mara.."hey, dont waste ur time...dont need to shade..just mark ur answer with BIG CROSS"..huhu...malu la makcik ooii..terkial2 aku padam la balik semua jawapan..da buang masa...penuh habuk pemadam atas meje...However, today punya paper is much better than yesterday...hihi

Random thought:"SEE ME PLEASE.."..I hope yesterday dream is just a mainan of SYAITAN NIRRAJIM...

Monday, November 22, 2010

Penyakit tak tahu apa...

GOD...please help me...*muka kesian*
semalam, i try to sleep late..at 2...yelah because I woke up at 11 in the morning??? n petang tu after 4 pon ak tdor jgak smpai 6.30. Bad sleeping hour kan...huhu..okey2..i try to change in future...because..

Rite know, im totally suffering the penyakit "TAK TAHU PENYAKIT APA"...i try to sleep at 2..but actually i cannot sleep..until pukul 4 LEBIH KO..please help me..dah puas pusing2, golek, hentak kepala kat dinding, goyang kaki n bla...sampai xtahu nak buat apa..aci je lena sekejap..tiba2 I tergezutt dek tak tahu mimpi apa2..padahal time pejam mata tu tak pikir apa2 pon...huhuhu..dah sampai lenguh satu badan..n dalam mind set I konpem ari neyh kat kelas ngantuk..BUT hari neyh kat kelas sebab aku xngantok lansung time kelas chem n business...apa dah jadi pada badan gue???apakah???

my friends cakap:
1. sebab terlalu fikir pasal exam..
2. sebab roomate xde..n takot tido sorang..
3. balasan selalu takutkan orang
4. terlalu fikirkan intenal conflict..apakah???
my mum cakap:
1. yg neyh seram..ada penunggu bersama I...wuwuwu..*nangis*..okeyh malam neyh try baca ayat2 al-quran..insya-allah..tidolah mata ku..aku xbersala..huhu

but i guess, im severing from INSOMNIA..ye ke?
I just hope that benda neyh bukan penyakit..just entah...sebab I WANT MY GOOD NAP BACK>>>wuwuuwuwuuw...

Saturday, November 20, 2010

award pemandu terbaek...

Post kali neyh, I wanna specially give an award...
"PEMANDU BAS TERBAIK MALAYSIA BAGI TAHUN 2010" dimenangi oleh...
Pak cik bas saya hari neyh...*tepuk-LAH*...hehehe..

Well, seperti biasa, tiada unsur sindir-menyindir...ini punya anugerah ikhlas woh!!! Cuba bayangkan, my journey today is about 10 in the morning till 8 in the evening...10 hours kot...kesian punggung I lah pak cik...panas...letak telur sebijik leh makan dah...

Tapi bak kata pepatah tok ku tak tonggek lagi:"BIAR LAMBAT ASALKAN SELAMAT"...yup..memang ssseloww giler...setelah dikira sendiri, i guess kelajuan bas tu mencapai 60 km/h je kot...1 minute 1 kilometre..betol la..plus, pemandu bas tu memanng kalau boleh nak berhenti setiap tempat kot...dah macam nek bas lawatan sambil belajar jadinya...n disebabkan bas tu ssseloww sampai kilang taik mata pon dah tak larat nak proses taik mata, akhirnya...I telah memalukan diri sendiri...leklok je orang len tengah feeling abes layan tido..sekali I ter-bueeekkkk lah plak...aiseyh..malu woah..muntah pon senyap2 n sopan2 je...hihi(><)..dahlah perot kosong...xmakan...wuwuwu..*lonely...i have nobody..sobs3*

Apa2 pon, terima-lah kasih ahjusshi kerana drive me menghampiri KMB terchenta dengan selamatnya n with izin-ALLAH...seyes, anda memang pemandu terbek sebab bawak bas feel je..n also consider semua penumpamng yang nak membuang ke x...mara teros mara..eh..silap motto...mara pak cik mara!!!

Friday, November 19, 2010

a post SPECIALLY for the SPECIAL

well, it is less than 24 hours I will be at my comfortable home...argh...I hate this feeling...it always come when I start thinking of all the hectic days I have to go through in KMB..-____-"

this post I will dedicate specially to my MUMMY...I just like the phrase:
"You can find a new boyfriend anywhere and anytime, but you can't ever find a MOTHER nowhere and no time".

A story about a strong woman:
My father passed away when I was only 10 years old...N SHE is about 34 years old...well, young enough because a woman still can produce a baby during this age..
(><)..Try to think, how a single mother could ever survive if SHE: 1.has 5 children (3 are schooling and 2 don't even yet knowing the ABC) and the youngest one just reach 12 months. 2.is just a full-timer housewife 3.dont ever know anything as my father only asked her to cook and take care of the children However, SHE manage to survive. Yes, SHE did...with flying colours(acecece...macam amek peksa plak na...) After my father passed away, SHE learnt everything...SHE had became a father and a mother to us.SHE is the one who will cook for us, drive us to school, giving us our pocket money, buying us new clothes, help us to make decision and lead us in everything. I will never forget her face when SHE first heard the news that my father is no longer alive..-____-"..n I will also never forget what my father had said to five of us: "Jaga MUMMY elok-elok..." Err..that was a really tough task that my father left to us. But I guess that the task that SHE has to carry on is tougher.. N bukan nak riak or takabur or sama waktu dengannya, SHE really2 pass with flying colours as she manage to produce 2 engineers, 1 doctor (insya-ALLAH) and 2 tahfiz(hope so)..amin and alhamdulillah... Well, amazing isn't it...?
-haha...my MUMMY dah stat buat kecacatannya=)-

My mummy bagi tips:if you all nak anak2 yang insya-ALLAH boleh tahan pandainya, make sure their makanan terjaga and HALAL2 semuanya...

random think:between I and U, I choose M=mother...=)

Thursday, November 18, 2010

Lastly...

Fuhh..i guess about 3 days i did not online at all...well,lama la tu for a kind of manusia like me...-___-".

Raya Haji kali neyh memang best..eventhough there are no brother and sister bears, but mummy, tok and lil' brothers bears cukup membuatkan hati beruang di sini gumbira..at first, i do feel sad memikirkan keletihan yang bakal melanda..well, my house is like the centre where my sedara akan berkumpul to meet during hari raya.n bila diorg datang nak menyerang, rumah yang bersepah smpai kambing pon konpius mana satu rumah dia hendaklah disimpan dengan serta-merta..GELABAH CICAK kot..

to make my hari raya more meaningful, this time i tolong aje apa yang i boleh tolong...rajinnya budak neyh..hehe...semua keje i buat...sapu,lap, masak, err tapi keje yang berkenaan ngan IB memang xbuat la ok..so, kepada klasmate aku yg xstudy lagi..jgn cuak okeyh..sesungguhnya anda xkeseorangan..=)

pagi raya was a really wonderful moment..even my family, che ngoh's family and I agak lambat..sehinggalah I dapat saf yang belakang sekali..huhu...BUT..i manage to not tido during khutbah...syahdu kot khutbah dia kalau dengar leklok...n i was remind back by the phrase.."Segala nikmat yang ada pada kita neyh hanyalah pinjaman"..i dont know why..but i like3 this phrase...

huhu..sedihnya kalau difikirkan raya haji kali neyh is the last for me to celebrate in malaysia..insya'allah kalau dapat fly...but i was satisfies coz i got the best raya this year..wee!!

random think:between the alphabet i and u...i choose S...

Sunday, November 14, 2010

thanks A-LOT

THANK YOU FOR TAKING AWAY MY HEART...N JUST BEING HIBERNATE LIKE THAT...-_____-"

P/S:DUSH3...

scary movie in da house..

ngee..last night keje aku just gigit jari...seyes..seram...ini story bukan lawak ala2 scary movie cam JU-ON jatuh tangga tau...

untuk memudahkan kefahaman korang..terimalah ini..tarraaa..




dengan semangat keberanian yang meninggi, ive decided untuk tidur in my room...well, my room neyh agak lama lah ditinggalkan xberpenghuni since kakak I pon lama xbalik...raya aritu pon kiteorang tido lam balik my mum je..maka jika hattanya, serious I pon rasa I buang tabiat nak tido sorang2 semlam...mybe I just rindu nak tido on my own bed..

my mum n adik2 smua tido awal..dsebabkan dah terbiasa tido lambat kat kolej,,..so, lambatlah aku tido semlam...layan citer korea n lagu2 korea sekali, about pukul 1 pagi, I pon tibe2 rasa nak terkucil..so, aku pegi la tandas...tb2.,jeng3..I dengar suara,"buat apa lagi Yana xtido2 lagi neyh??"

Aku pon dengan slumber badak je.."eh,xde papelah tok,,nak tido dah neyh".on that time, ak xterfikir pape pon...then,i pon kuar tandas n time tu dah rasa ngantuk..so, i pon shut down la my laptop..bru je nak tutup laptop...tb2..ak terfikir.."eh,sapa yang cakap ngan aku tadi??tok ak baru je ak hanta g rumam long petang tadi??"er....ok2...gelabah cicak weyh..

tok=my nenek
long=mak cik long

so..ak cepat2 la nak shut down my mata jugak..ok2..xnak pkir suara sapa tuh..huhu...nak nangis kowt..macam nak g lari g bilik my mom je...n what the ****??!!that thing knows my name??scary..ok mlm neyh tido balik my mum..

moral of the story:tahan je kencing anda sebelom tido...daripada terkujat macam aku smapai xleyh tido..zzz

Saturday, November 13, 2010

TEGARNYA golongan ini...

alhamdulillah...akhirnya selamat sampai di pasir puteh bandar kesayangan...<3...walaupon bandar neyh tiada hiburan fizikal, but neyh la satu2nya tempat yang berkeupayaan re-fill back my semangat pack yang dah habis disedot oleh IB...ceywahh!!leyh wat sajal PASIR PUTEH ala2 sajak KUALA SEDILI karya Usman Awang neyh...~~

back then, apa yang aku nak story is the tahap keHORROR-an nek bas semalam...actually my bus sepatutnya smpai 9.30 kat kajang...but,biasa-lah..BUS TAMBAHAN..maka jika hatta,,sampai la bas yang ditunggu2 kul 10...dah la kena tunggu sorang2...sekali ada orang plak pasang lagu AVRIL LAVIGNE-i'm with you kat belakang..aish..rasa nak tampo2 orang tuh...memang ter-bek la...

n dengan riang ria gumbira, ak pon masuk la lam bas..sekali bas penoh plak..just ada ONE seat left...n time tu..ada sorang lelaki lagi yang xdapat seat..at last, ala2 men musical chair..ak pon berlari la dapatkn that seat..bajet seat tu HOT giler la weyh...sekali yang mantap-nya, tepi seat ak tu ada seorang hamba Allah neyh yang leyh tahan lah besarnya..I mean he is really big..dye sorang muat satu kerusi setengah kot...nak xnak dah penat berebut tadi, i pon duduk jela..duduk pon sebelah punggung je tau x...wuwuwuw...nangis..sungguh syahdu balik kali ini...

n yang da highlights...seriously ak benci betol perokok yang tegar...boleh plak dalam ruang tertutup camtu, ada orang wat dajjal hisap rokok..dahla aku sekarang neyh ngan HOT sebab punggung da kebas..sekali pemandu bas pulak g isap benda tuh...sila-lah kesian kan penumpang anda weyh...ada baby kot lam bus tu...

wuwuwuw..seyes nak suh abang book tiket awal2 len kali..xpon nek flight je...baru lah boleh duduk sekangkang kera kat seat...zzzzzzzzzzzzzzzz

p/s:kepada pemandu2 bas yang berHEMAH, please dont try this in ur bus...pesanan penumpang yang dah half-high sebab bau asap rokok yang tegar lam bas...peace no war..=)

Friday, November 12, 2010

a thing that IB student will always happy with..

a-wo-woooooooooooooooooooooooooooooooooooooo!!!!!
finally, thanks god its friday...x SABAR woah nak balik malam neyh...
im free from IB..just a week la..but still berbaloi ma...
even i do feel scared a bit...yela..TRAUMA from kes bas aku aritu...but nak xnak, still kena nek bas untuk sampai ke umah..ahhh...xpe2..ingat pesan mummy:
BACE DOA B4 BAS BERTOLAK..err..doa nek kenderaan cmne ek??dan2 plak terlupa..google2 help...
Hope that everything just goes smoothly..until sampai umah sok pagi..wee...=)

p/s:lapa weyh..food where r u??

Monday, November 8, 2010

childish is not wrong

ha...kali neyh intro dimulakan dengan teka-teki tekak tekuk, sampai terbatuk-batuk...uhuk3...
yang berbunyi jeng..jeng..jeng...:

APA BENDA KAT DUNIA NEYH...
BENDA KE APA2 LAH...
SELALU BERTAMBAH...
XPENAH BERKURANG????

ha..1 saat..HABIS!!!apala...lambat tol...teka-teki neyh zaman tok ku tak tonggek lagi kot...
jawapan dye...UMUR la...

aku rasa semua orang kat dunia neyh umurnya bertambah..ke ada yang berkurang?..ke macam mana???lala~~TATAPI, aku rasa IB neyh telah mengajarkan negative feedback...yela..umur makin bertambah..but tahap ketidakmaturitian (ada ke word tu???) macam berkurang je...ke sebab pengaruh rakan sebantut???adoy...

actually, to be childish is not wrong...dengan kata sempoi nye...jadi sengal sepanjang saat (3S) neyh xsalah ye kawan-kawan...haha..poyo je kau...mentang2 ada orang kata ko sengal..dan-dan je jadi sengal neyh xsalah kan...

but, dengarlah kata pakar kebudakan in future (paeditrician..acece..)..try to act in a childish manner sumtimes..BEST WO!!!...you will FEEL young...(penegasan=feel not be) and hidup korang akan terhindar dari belenggu seteresss yang melampau..contohnya, macam apa yang aku buat are...try to kumpul plasticine(xreti nak eja-___-) n bentuklah muka korang ke, or beli motivational stickers ke, minum air ribena sambil makan coklat ROCKY nyum3 ke,...macam2 agy kot...yang penting dont feel shy...kajian mengatakan orang tua neyh(mengaku jelah), sebanarnya ego untuk melakukan aktiviti kebudakan neyh..yelah..nanti orang kata xmacho-lah, xsopan-la, apa-apa-LAH...well, itu diorang kata...we cannot shut others' people mouths right???

-plasticine???-
-motivational stickers beli di kedai fotostat KMB-

apa-apa pon...nak jadi kanak-kanak pon jangan la over-over sangat...yang maintain...tetap MUDE-SOPAN-BAIK..hehe

p/s:tulisan warna warni melambangkan perasaan kanak-kanak riang..ngee

Sunday, November 7, 2010

somewhere wit sumone

To keep it short, thanks to 'someone' for the nice day we went 'somewhere'...actually, im happy but i cannot express it because tekak gue sakit...uhuk2..n thats the reason why i am like a nice girl je smalam..buang tabiat..-___-...actually, im not nice..berlakon je tu..tunggulah nanti xdemam..baru kecacatan itu melanda balik..n also sorry if i was a bit blurrr because kalau if my kepala pusing2, any kind of words especially yang ilmiah i lambat cket nak digest..huhu...neurotransmitter pon nak jugak sakitnya...><
KAMSAHAMNIDA...=)

n now, yang sedeyhnya...my demam xilang2 lagi..wuwuwu..idung berhingus,sakit tekak,suara mcm ella da rocker,batuk uhuk2...complete set...tapi xpe..naseb bek mende tersebut neh ade:

-iklan kool fever yang xdirejek-

i have to be strong...thats why i layan blogging n facebooking..kalau duk layan buku chem or math port yang xsiap2 konpem panas balik..hehe..ok..nak layan babylion..jom!!

Friday, November 5, 2010

i was chosen...

today, i was chosen by allah which i was so grateful that He had chosen me...i dont know why..but i just feel empty before...last weekend, lots of my fren lesap..bukan lesap as in a bad thing...but they went to daurah..on that moment, i xtau kenapa..but i feel so sad that i xjoin diorg...so, i decided to talk to UNA(thanks una..saranghae...)..n join group usrah dye...so...today..alhamdulillah...i feel so happy..=)

bukan nak bangga..bukan nak riak..seyes...the venue is at taman somewhere in putrajaya...at first, i admit i agak cuak..bila tgok muka diorang first time...i takot..xtau kenapa...but rupanya diorang ter-sangatlah baik giler kot...kiteorang berkenalan by men game..n then makan2..n last part is tazkirah..

macam nak nangis kot dengar tazkirah tu...dush3..tepat kena di muka ak..previous weekend, sometimes i admit that i ada perasaan riak n takabur...when i always finish my homework n can answer the questions in class...i feel like.."waahh!!aku pandai..ngee"...sengal kan??ya allah..berdosanya aku..aku rasa aku sangat lah perasan okeyh...bajet pandai woah!!

the tazkirah sounds like this..people like us xlayak pon nak berbangga or riak..because semua itu adalah pinjaman nikmat daripda-NYA...kite selalu berkira nak beribadah kepada-NYA..sama ada nak tutup aurat sikit2 je ke..xpon semua ke..BUT..ALLAH never berkira pon akan nikmatnya terhadap kita..klau nak dihitung nikmat yang dia bagi..memang macam jadi Donald Trump yg jatuh muflislah kite..kalau kite pk kite neh bijak sangat..ALLAH berganda2 lagi bijak daripda kita...waa..terasa!!!

then, kakak tu pon ade cakap yang kite haroslah komited terhadap jalan yang dipilh..bcoz we are the chosen...pergh..time tu tersentap kot...seyes..aku salute gile kat kakak2 tu...one of the kakak dah ade anak 3 dah pon..dah la anak kecik2..but still dia spend masa dgn kiteorg iaitu ke jalan ALLAH..then satu lagi kakak..mengandung 4 bulan..FYI, dialah yang bagi tazkirah..termengah2 kot..memang i respek gile kat diorang...i really hope that i can be like them too..willing to help people yang ingin ke jalan ALLAH...

ak tau aku bukannya cukup baik..but i hope that i can komitted to duniawi that leads to ukhrawi yang kekal..amin...~~

><...thank you allah..

Thursday, November 4, 2010

put urself in someone crocs

alhamdulillah, IOC da lepas...weng-weng..yg happynya ive got the exactly same question as in the malay handbook...however..yg sedeyhnya i xpraktis pon soklan tu..bukak tu adalah..but i think..ala..xkan soklan neyh kuar kot..mana aci dapat soklan neyh..then, i realize that i am the people yg xaci tu..beriya bangon pagi semayang istikharah..tp yg mimpinya pasal len lepas tu..zzzz...-____-

minggu neyh agak menyedihkan..both my charger and battery rosak..time wat math portfolio plak tu..mungin cikgu kamariah-my maths teacher bleh beri anugarah pelajar berdedikasi kat i..well..buat omwork ckgu smpai laptop pon kong kot...but secara jujurnya, 70% ive spend to buat something else..i mean lagha lah..apa lagi...lala~~

n..the most sad thing is...i guess ada some misunderstanding among my fren...huhu...malas nak komen pape...kepada my fren(kalau anda baca)..i just wanna say im sorry...aku bukan nak berat sebelah kat fren aku sorg lagi..but sumtime we have to put ourself in the people's croc..aceyh..boleh ganti karam singh xreti nak eja neyh...sorry pasal yg komen kat post blog tu..i admit tu ak yang tulis...but i just said that because aku sayang korg berdua..ak xnak kite gaduh just sebab oral..What the haaa---chummm!!hhehe...xbes r gaduh2..xleh nak gila-gila macam b4 dis da...wuwuwuwu..nanges...

actually, aku agak terkilan dengan isu "put urself in someone crocs"..dengan kata mudahnya, letakkan diri tu dulu dalam situation org len sebelom kite buat ape2...we have to consider others' feelings jga..im so dissapointed to certain people yg rapat dengan diri i sangat2, tp xpena nak paham my situation..huhu...i just wanna ur help..thats all..is it wrong if aku mntak tlg from korang because i really2 need ur help on that time...isk2..dh xnak citer lebih..nnt basah plak...

well, just wanna say it short..try to benihkan sifat empathy in urself..for..for...err...to make people around you and you also happy la...chill!!!


Friday, October 29, 2010

badak xtimbol2

well, terima kasih cikgu...and thanks god too my doa is granted...setelah membadakkan diri for the whole last weekend, akhirnya tada...this is my list of what to finish (WTF) for this week...

malay

prepare lah utk IOC...

english

prepare la utk IOP


math

handout differentiation

math portfolio-neyh wajib buat...kalau xmuka anda akan di delete dari pndangan ckgu utk sem neyh...

chem

handout halogenoalkane

lab report anta ari selasa ek...

tom..tom..buat homework...=)


so, there's no more badak for this week...horray..neh petanda i can eat more food..oh me like food...ngee...gosok perot..okayh..all da best to me n my classmate...to my roomate specially, dont tension2...nanti akit ale...(paham x?)..ah..lantak la..



Thursday, October 28, 2010

confused...

penangan buat TOK presentation...
but this is surely not a tok question..i guess
i have two questions that maen-maen in my kepala...
cepat undi which situation is the best:
to love somebody that loves you
OR
to ignores one who you dont love whole-heartedly...
hhhuuuuuhhhh...
aura keseriusan melanda..
okeyh smbong wat chemy...hihi

Sunday, October 24, 2010

please give me homeworks...

this weekend is such a bor---- wahhh..(menguap jap)..hehe...almaklumlah..baru bangon tido...gila xsopan bangun matahari dah cecah atas kepala...do i care?today is excluded...sebab...xnampak pon matahari nun kat luar sana...hujan lebat adalah...lala~~

selepas dah banyak kali golek2 n lompat2 before this, minggu neh aku dah buntu nak wat ape...seyes..rasa life is meaningless...ari jumaat cam okeyhla..sebab ada trip to Balai Seni n KLCC...haha..bes gile sebab ak makan mcm badak je...macam dah berbolan-bolan xjumpa makanan sodap2...mula2 pegi kedai secret..beli cakes..then, pelahap plak kat Subway...disebabkan muatan hanya penuh disebelah kiri perot,...aku pon pegi la kedai makcik Anne beli cinnamon..wahh!!badan kecik tp makan banyak...well..nak buat mcam mna...ini kelebihan yg allah berikan...kepada sesapa yg xleh makan banyak then badan tros naik..sila cuba lagi ek...huhu..ala chubby itu comel ape..

ari sabtu...argh!!!tensen...before this banyak mengadu domba pasal homework banyak..skung neyh..seyes..xkeruan xde homework..i wake up like waktu lunch da pon..hehe...-gigit jari-..mami tau habis lah aku...tape..positif..jimat duit breakfast i..then..lepas mandi tido balik..pastu roomate ajak g makan...sebab lapa bangon la jap...then balik makan...sambung tido balik...pergh..kepala da pening da tido banyak sangat..then malam plak after dinner...tido..haha..xdelah..after dinner,ive decided XNAK TIDO DA...then, bkk laptop..naseb bekla ade citer korea baru..auwwwww!!!citer my girlfriend is GU MI HO...try la tgok..heroin dia comel...but da hero..err...mmbantutkan tahap kesedapan citer sikit..n malam tu pon i membadakkan diri gak..at 9 ak pegi pelahap nasi beriani my fren..hihi..at 11 ak pelahap plak kfc my fren..haha..keje pelahap makanan org je kan..nak wat cmmana...org bagi..hihii...

bedtime story....=)

then, today...OMAIGOD...sekali lagi lah rasanya aku akan makan tido makan tido...so, ive made a conclusion..life is better with homeworks...to teachers, thanks for giving us homeworks..seyes neyh..xde unsur2 menyindir or ape2...kalau idok, dah lama dah i jadi badak yg gile...huhu..


seyes xnak jd cm beliau neyh...

Thursday, October 21, 2010

I love HIM...

Seyes sekali lagi rasa nak lompat2,golek2 n terkinja...rasa je okeyh..xbuat pon...after test BIOL tadi, aku bkk facebook...then, tiba2 nampak post sorg kawan I

"lepas...haha..."

OMAIGOD!!!lepas ape neyh...teros gelabah cicak la weyh...ak dengan fren 2 orang lagi tros beriya kuda bkk laptop...ok2...seyes cuak...memang dah tahap sampai terketar-ketar mcm parkinson...ini pasal masa depan okeyh...kalau xlepas...huuu..naya..terbanglah duit 500 hinggit..mula2 my fren neh dapat tau..she got 8..woooow!!mantop giler..then, my fren yg sorang lagi plak tahu..she got 7...mantop jugak okeyh...ak dah seyes fedup ngan berokband ak neyh...L.E.M.B.A.B..seyes...nak bukak satu page pon susa...

Tunggu punya tunggu..masukkan nama...err..tiba-tibe terlupa given name...Ic..then...poop..it became coco crunch...al-kisahnya terkeluarlah page ini...alamak...xleh nak upload plak...arghh...blogger masalah..cacat tol la...

xpelah...conclusionnya..aku lepas...ya allah..apa lagi weyh...sila nangis la weyh...macam dapat result IB je rsanya...syukur sangat...walaupon cukup makan, I know..it deserves me the best..

Ya Allah...Ya Rahman..Ya Rahim...aku sangat bersyukur..xtahu nak cakap apa...just, I wanna say I LOVE YOU....huu..nangis..isk..isk...please stay with me forever....


Wednesday, October 20, 2010

PUH-lease

Penat giler ari neyh..seriously i need a long nap..qada' balik..hehe...well, semalam bertungkus-lumus kot wat TOK Essay...n alhamdulillah, leh lah jugak siapkan...pergh..skali lagi aku rasa nak lompat-lompat n golek-golek...suka betol budak neyh bertindak cacat...cacat ke aku?err..tuka topic..

Mmg stressful giler semalam..disebabkan xleh nangis time buat TOK, then i decide to tengok citer 1 litre of tears...then, ape lagi..tangkap leleh r weyh...lepas lah sikit tensen tu..giler r weyh...ak stay up smpai kul 2 kot..buat TOK,facebooking,chatting,n apa -ing lagi...buang tabiat tol tido lambat neyh..

Then, pagi td bangon tido gile terseksa u..rasa mcm nak hantuk kepala kat dinding bia sedar sket...adoy!!then, g kelas..memang konpem xbetol..dah la masuk koop terbawa beg...then kat kelas, rasa kepala neh pusing2..wee..fening fetol aku...

Actually, what i wanna stress out(dah dtg aura seyes) is i should change myself...PUH-LEASE yana....seyes neyh...dahla ad dua test dis week..n yg kena highlight, dua2 paper ak xstadi pon lagi...math da lepas..eh,mmg boleh jawab..tp jawapan dye..err..esk test BIOL plak yg mem-BIOL kan kepala aku...TOK Essay pon last minute baru wat...apa kejadahnye neyh???

I guess aku neyh terlalu positif la...semua amek mudah je...n berserah je...neyh yg bahaya neyh...lepas balik dewan td, tiba-tiba datang aura aku nak berubah..yes..you can change yourself...the best power is in yourself..i should worry more about my future..okeyh??

Pesanan khas kepada siapa yg membaca belog ini, sila jgan jadi mcm saya..HURU-HARA jadinya...nanti mulalah gelabah cicakla,ketamla...be postive but biar bertempat ek...ok..lala~~

Sunday, October 10, 2010

yes..im done

woahh..rasa nak terlompat2..golek2..terkinja..bes gile...OTW balik bilik pon ada sekor mama kucing pandang sleck kat aku..argh..suka ati r weyh..taula ko dengki kat ak sbb ko lam pantang kan..

aku redha je dengan result IELTS...waa..menangis weyh...listening test tadi boleh dengar sayu-sayu je..ak yang pekak ke speaker yang rosak???konpius..xpelah..mungkin ad lebihnya kat mane2 tu..alhamdulillah, reading test ngan writing test kire so-so la...

so, sekarang neh jugak,,rasa cm xlama lagi IB nak abes..haa!!kat desktop neh terang tang-tang tunjuk test ad lam 49 ari lagi..neh nak stat gelabah xtentu pasal neyh..ah..malas layan..sekarang neh nak abeskan episode OH My Lady dulu.buat sapa yang xselesai lagi EE, IA, IELTS, or apa lagi yang tertakluk ngn IB..jangan dengki ngan saya ek..sila nangis sekarang..wahahahah...

p/s: ikan aku yang bela kat KMB tinggal 0/4 ekor..wahh..memang xde bakat pembela ikan termaju betul..--___--

Thursday, October 7, 2010

I.E.L.T.S

well, tomorrow i will face a bigga-bigga test..Is it too early for me getting nervous..?my adrenal medulla cannot stop secreting adrenaline..ceyh..mentang2 baru belajar endocrine system tadi..ok2..back to orengputeh..how if i didnt pass this test,,..hmm..where should I get the money to re-take the test?selling my GDC???teettttt..wrong answer..applying overdrft??err..xsesuweyy..fine..

the only way is too do the best..from now I mean..so that I WOULD NOT HAVE TO REPEAT THE TEST, OKEYH!!!

wish me luck..okeyh, wanna to belit-belit may tongue first..(practise speaking wit my friend)..
XOXO(gian gila baru tahu maksud benda neh baru tadi..hehe

Tuesday, October 5, 2010

bubye my love..

oh my love,
dah dua tahun kite bersama...
di saat aku tersungkur or terlompat2..
kau tetap ada bersama aku..

ceywaah!!..geliMATI aku..

oh my love,
belom sempat aku mnghabiskan perjuangn di KMB neh..,
riwayatmu sudah pon berakhir,
apakah ertinya lagi aku meneruskan perjuangan,
jika kau tiada bersama aku...

ok..dah malas nak melalut..

oh my love,
oh my handphone,
selamat tinggal..

nganaga..sapa suh rosak..huh..neh mesti kes ko terpelanting lam bas ari tu kan..waa!!!kenalah idop sepanjang minggu neh without calling2 and texting2..-___-...nangis

bye..isk3..

izin kan aku...

ya allah, seyesly..rasa nak lompat2...nak jerit2..peluk2 orang..nagagagnagan...hahaha..sukanya...akhirnya aku dah clash...Clash of the titans..erk??I mean clash with my EE...yup im done...tu je..ya allah..syukur sangat..da nak tido..esk skullah,,.:)

Monday, October 4, 2010

hampir menghadapnya...

alhamdulillah...sampai jugak aku kat Klang..KMB???belum lagi..xnak terkurung dalam zon xbebas tu lagi...well, it's a reallt long journey...bas trans semalam lambat giler kot...anyway..bagos jugak..the driver dah naik cuak bila semalam bas hampir accident semalam...gile ngeri kowt...bagaimanakah?zasss...terjah!!!(bajet citer neh hot je)

Actually, last night, it was raining so damn heavily...nak skodeng luar tingkap pon xnampak ap...yang nampak nye batang idong ak sendirik..fine la..bila toleh kiri plak, ada mamat yang aku xberapa nak cam mukanya..sebab malas nak usha..xde mud nak usha dah sebab fedup ngan tingkap..so, aku pon tutup la mata sambil dengar lagu korea..besh3..

Suddenly, my phone terpelanting and my kepala dush3 kena kerusi depan...hoohoho...sakit kot!!!I cannot really remember what happened...because kepala fening-fening..n tempat duduk pon kat belakang..so, xtau ap yang jadi..then, dengar bising2 kat depan...then, bila ak bangon dan jengket tengok depan(ak taula ak hamba yang kerdil..dah jangan gelak)..rupanya2, bas yang ak nek berada di tengah2 jalan...cuak weyh..seyes xtipo..

-neh la bas nye..hehe..I mean neh bas yang aku amek gamba dari google-peace no harm

Alhamdulillah, umur ak panjang sebab EE pon xanta lagi..nasib bek xde kereta ke lori ke kt lane sebelah..Kalau idok,,,dum!!!!dahla hujan pon still lebat tume tu...tiba2 mamat kat sebelah aku pon dengan baiknya bagi handphone ak balik yang tercampak tadi...makacih:D...sebab seyes ak dah xingat lnsong pasal handphone...Adrenaline dah memukau badan aku..adoy...

Disebabkan itu, maka aku pon tak tidurlah sepanjang jalam..pejam..celik..pejam..celik balik..ngantok weyh..EE xsiap agy..math,bio...mala,english..aaaaa!!!gigit jari smbil adrenaline rush...ok..nak tido jap..zzzzzzzzzzzz....

Sunday, October 3, 2010

Xmau lah...

waa..malam neh pukul 9 balik...homework xsiap lagi..homework yang baru plak mendatang..gagagaga..tapi ilang la sikit homesick...as dah ada anonymouse..hehe..n btw, i bought a new peneman di KMB terchenta sana..nama dia nantilah dalam bas malam neh ak pk..ok..GTG...

Saturday, October 2, 2010

err....ko bajet ko comel la???!!

Apasal aku emo semacam neyh..ntah...gerangan angin kus-kus dari wat extended essay lah neyh...pergh..giler nak meletop lah weyh semalam...panas..zass!!!

Semalam, my mum's friend merangkap sedara jauh aku datang la umah..bawak 3 anak kecik dia...well, i was so excited as first.yela, adik aku dah besar-brsar panjang dari aku dah pon.nak buli pon xbesh...so,bila mereka sampai..pandangan mereka tu mcm kucing dalam citer shrek..
-macam neh la rupenya-

N I was like, alolo..comelnya..rasa nak tampar-tampar.bile aku idang food dan air, diorang tu mcm org y xpena makan staon...kesian kot.agak banggalah disitu. tiba-tiba pula ad feel air yang aku buat tu sedap..Llalalalal...
TATAPI, apabila diorang dah kenyang, maka bertukarlah mereka macam TRANSFORMERS...ting!!!ok..mereka sebenarnya SANGAT XCOMEL OK...itu hanyalah lakonan semata2..mantap giler..lakonan kalah dakota fanning..buas mereka mengalahkan mikel(monyet) kat taiping dulu weyh..lompat sana..berlari sana..golek sana...argh!!! itu xpe lagi..siap buat muka xmalu nak itulah..nak inilah...berebot makanan lah...ak macam nak menjerit..weyh..BERAMBOS SEKARANG boleh x???

-horror giler siot-

-ko bajet ko comel la??ak lagi comel okeyh???-^^

sebab tahap ketensenan melayan mereka melebihi tahap ketensenan sembelit, maka aku pon yang mula-mula berwajah baik teros bertukar mengeluarkan panahan cyclop...korg bajet korang je leh jadi transformers??i pon boleh tau..bukan sekejap tau mereka ada kat rumah aku..dari siang ke malam tau...sabau je la...

actually, ak pon dah mula tertanya-tanya...macam mana lah aku nak jd pediatrician weyh...x tahan..seyes kalau duk wad kanak-kanak yang semua perangai cam %^&%*(^& konprem muka aku dah berkedot umur 30 taon..ngeri weyh..well, kepada ibu bapa di luar sana..tolongla ajar anak2 anda sebelom mereka menjadi mcm transformers 3 orang neyh. betol la kata pepatah, "melentur buluh biarlah dari rebungnya.."(feel karam singh walia jap..)..ah..gigit jari..gagaga


Friday, October 1, 2010

2 am...

Acece..dengan penuh bangganya...ak ingin mengumumkan that ak bangon pagi arineyh..yeayh2!!bangon untuk ap??eh, of coz la untuk buat homework yang xpernah berhenti que yg terchenta.penat tu der!!tapi xpe, utk potong-potong badan manusia neyh, kenalah rajin BANYAK..:D

Tajuk neh xde kena mengena pon ngan post neh actually. Saja teringat one of the korean groups. Okeyh.Dah ilang ngantok da..-__-"...SELAMAT PAGI MALAYSIA

P/s:kepada sesapa yang liat bangon pagi cm ak...sila bangon weyh..praktikkan sekarang...banyak kelebihannya woo..

please dont try this at home^^

Thursday, September 30, 2010

tikus ku di sana

yeayh..i'd buy a new tikus to replace my tikus yg dah lama 'hibernate' dulu..miow..meh sini..eh, miow ke??eh silap...ntah..apaapajela...nak tengok x...pejam mata dulu...
1









2













3













tara.....


pergh...comel kan dia...
nama glamour dia broadband...tapi aku tatap nak panggil dye anonymouse...hehe...dengan benda neyh, aku harap senang la segala keje ak nak siap...insyaALLAH...













keSYUKURan

well jujur saya cakap...i am a bit sedeyh when i write this belog...huhu..-___-
but, saya cukup berSYUKUR sebab kebanyakan benda2 yang terbeban di bahu saya neh dah lepas sikit..ALHAMDULILLAH...except for EE yang still menghantui tidul nyenyak ku..gagagag....

1. interview result
saya xnafikan saya nak sangat2 pegi cork university..nangis..waa...but, i was destined not to further my studies kat university angan-angan ku ini...baru je berangan nak nek kude ngan zorro di tepi pantai..haah!!patut la xdapat...niat dah xbetol...hehe...padan muke...tapi to be positive, mungkin Allah dah tetapkan ak utk berada di bwah program PMC..kot???haha...mana lah tau kan...tibe2 dapat RCSI ke...UCD tempat gebang ke???OMAIGOD...best siot..xpe2..doa yang penting bak kata my mummy..XDE MASALAH...!!

2. TOK presentation
walaupon xlah sehebat kumpulan SEED(seed mesti gila bangga kalau baca neyh)...,tapi ak SYUKUR sangat sebab dapat lulus...betol neyh..tak tipo...yela...siang malam pagi buta aku duk menghadap TOK je...bersama si ah CHOY dan kasturi...i guess, kitaorang dah berusaha yang terbaek di ladang..however...tetapi...kalau xde tibe raksaksa ultraman datang menggangu ke next SEM, ak harap ak nak ulang this presentation so that we can achieve more...yes bebeyh...kurangkan KONTROVERSI(aka gosip), tingkatkan prestasi ye....

3. ORAL test
hah...lepas benda neh memang gila b*** rasa lega gila...amek ko...awat pulak nye kan? yela..dah la lidah aku neh xsebati dengan cakap omputeh sangat..cakap oltromen bleh la...ape2 pon thanks to my grouppy2 - akmal dan azuan...makasih bangat si dong...terharu gue...at least, markah xlah segempak seglamour raya pon, still dapat higher marks than previous sem...alhamdulillah...

4. studies???
apakah perkataan di atas neh..haha..i guess i have to put more effort on my studies...semakin ari semakin malap je..-___-...especially in subject yang memerlukan daya fokus yang banyak-BIOL dan CHEM....adoy!!sebjek HL tu der...masalah neyh...subjek len ok lah kot...chayoo YANA...!!!

apa2 pon, anak2..mak nak pesan di sini..sama2 lah kita jangan tinggal doa dan solat yer...posa 6 pon kena buat jgak....hehe..salam khidmat negara..:D

Thursday, September 16, 2010

berBEKU yg terakhir...

pergh...dengar tajuk kali neh macam sadis berbenar je bunyinyer...--___--"..Mami akulah yang beriya nak berBEKU neh...siang2 time taik mata sedang diproses lagi mami dah kejot...Adoy..alamatnya memang sudahlah anak dara dia yg rajin bangun pagi neh nak bangon..hehe..dalam2 mimpi tu, ak duk berfikir...patut ke xaku pergi?pergi ke x? ke macam mana...homework baru bukak je..tu baru tengok...xbuat apa2 lagi..bace pon idok...apa kebenda ko nak jadi neh ha??!! Hmm...tapi kalau xspend time ngan family rugi plak...dah lah still raya..ceyh,minah neh..alasan je lebeyh...so,setelah bangun pkul 8.30...pastu 2 jam kemudian berfikir dalam mimpi...akhirnya ak membuat keputusan..IT'S BERBEKU TYME BEBETY..:)

so, gila beriya meroyanlah kami satu family...dengan daging dan ayam berbeku, tiba-tiba hot dog pon nak berbeku kan diri, mee hun goreng cap tangan kukumalu dan air sunquick ala2 twister gitu buatan tangan saya yang sedap...tunggu si amirrul balik tuisyen = adik yg xdiperakui aka anak jiran (bagaimanakah itu???sebab dye pelik banyak kot..haha), maka, kami pon berterbanganlah ke ALAM FLORA JERAM LINANG RESORT..macam gempak je bunyi dye kan..padahal..nama sebenar tempat neh jeram linang je okeyh...

ingat hari neh xde lah orang kat resort yang xberapa nak menjadi tu..tapi...MASYARAKAT!!!sementang-mentanglah hari neh HARI MALAYSIA...maka 1 warganegara Malaysia lah yang pergi ke tempat neh...satu family tu kalau boleh tok,nenek,mak,ayah,anak,cucu cicit,semuanya diangkut...xcukup dengan tu,bibik pon ade skali...perlu ke???ish..xpaham betol aku..tapi xpe...aiman xkesa...hehe...dengan gaya planning ala2 home alone, maka kakak dan abang aku teros lompat turun kete untuk book tempat berbeku...abang parking kete pon xleh blah...aih,mentang2 lah ramai orang...skali parking kete charge rm2 la plak..omaigod...ingat parking kete kat hotel pe???tapi xpela..halal toyyiban...

perjalanan jauh xkurasa..~~bajet balik kampung je

-inilah yang penyebab kegelabahan kami-

cuba tengok leklok...ada bibik melintas di hadapan:)

inilah tangan peace yang bakal dipanggang

daging (sebelum)

ayam (sebelum)

krew disebalik tabir

daging (selepas)

ayam (selepas)
makhluk asing

haha..nilah anak jiran yang aku maksudkan...ha..tengok..terok kan die..ngah mencurik hot dog terbakar...

neh pon anak jiran jugak

neh anak-anak jiran yang ter-encat (AD-attention disorder)

alamak...sorrylah...i lapar okeyh...

kamilah manusia gergasi di kalangan orang2 yang berenang disitu..hehe:)

pas makan,mandi,makan, terjun,mandi...last2 berterbanganlah mereka lagi pulang ke rumah...tapi yang peliknya, OTW nak balik tu, ada lagi manusia2 yang baru nak berBEKU dan berCAIR...ah, lantaklah...ada I kisa??? huu..bila dikenang2 balik, susah kot nak dapat saat manis sebegini ibarat cokelat toblerone sekotak yg sekali setaon je i boleh dapat...ceyh, romantis gitu..mungkin sebab terlebih bace puisi usman awang...xpelah...bak kata mami, len kali punye trip2, maybe dah ada anak cucu skali..err???sapa yang beranak kah? kalu bibik tu mungkin..hehe..pape pon..cuti RAYA kali neh terBAEK!!!luph you..

Kech-ING Bel-ING