Wednesday, March 20, 2013

ana

12.50 malam waktu Malaysia
22 tahun yang lepas

Wednesday, March 13, 2013

Kacaknya Diorang

Minggu lepas punya usrah, main topic duk citer pasal ciptaan Allah yang kacak...
Mus'ab bin Umair, Fatih Sefaragic
Lol, kacak tu bonus je...main point dye, kalau lah iman dah mantap, tambah suara sedap baca quran, kekacakan bertambah2 lagi la... #slapmyface

Indeed kacak or cantik adalah sementara je...

Pengajaran paling best dr cerita Mus'ab bin Umair:

Beliau memang seorang yang kacak. Bermata biru. Dikatakan pulak trendy dan sangatlah wangi! Memang perempuan akan selalu beratur belakang dia. *kalaula zaman tu saya ad, konpemla saya salah satu kot drpd perempuan2 tu?*
Tetapi, selepas beliau memeluk Islam, pakaiannya berubah menjadi compang camping. Bukan salah Islam, tetapi disebabkan ketika itu Islam memang dipulau seteruk-teruknya. Plus, keluarga beliau juga menentang beliau memeluk Islam. Oleh sebab itu, beliau meninggalkan hartanya dan juga keluarganya dan memilih Islam.
dan beliau akhirnya syahid dalam perang uhud. Dan yang paling menyedihkan, kain kapan untuk mengapankan beliau tidak cukup sehingga dikatakan bila ditarik ke atas, kakinya kelihatan, dan bila ditarik ke bawah, wajahnya kelihatan.
dan tetapi, pengakhiran beliau sebenarnya tidak menyedihkan. indeed, saya rasa sgt mulia disisi Allah. Miskin dan buruk di dunia tak apa, asalkan kaya dan mulia di mata Allah...indeed lagi, dia still kacak di mata Islam. 

http://www.ummah.com/forum/showthread.php?291967-Mus-%91ab-bin-%91Umair-(Allah-be-pleased-with-him)

*taken from www.isuhangat.net

haa...yg sebelah kanan ni pakwesaya kalau korang nak tau lebih lanjut, carikla sendiri...hehe...carik lirik lagu bayibayi boleh...setakat carik profil fatih ni pon konpem boleh...^^v

Wednesday, March 6, 2013

Kech-ING Bel-ING