Saturday, January 28, 2012

Bersangka Baik

Yup, tipulah kalau diri sendiri tak sedih bile tak lepas chemistry dua kali kan??? But, itulah yang telah tersurat. Diri sendiri berfikir,"Kenapa Allah tak nak bagi aku lulus ek? Effort xcukup ke?*memang pon*". But, lastly kite reflek balik, mungkin sepanjang belajar chemistry hubungan kite dengan dia tak terjaga kot. Mungkin dia nak suruh kite berdoa lagi dan teros berusaha. Belom masanya untuk kite lulus lagi. Mungkin kalau kite lepas awal, kite akan abeskan banyak masa dengan benda lagho ke. So, dye xnak lah hamba dye macam tu. Sebab tu dye bagi fail dulu. Suruh belajar dan berdoa lagi. Sesungguhnya, Allah Maha Mengetahui apa yang terbaik untuk hambanya. Tiba2, teringat peristiwa kite gagal dua kali inerview untuk ke Ireland. Tapi, hidup kite xgelap lagi bile gagal semua tu. Hidup manusia akan lagi gelap kalau tiada tuhan bersamanya.
Thanks to my seniors for the supports. I was so touched by one of theirs' advices:

"dont ever give up...stiap cycle kehidupan orang lain2...jd rezekinya pon lain2. Ade masa Allah mudahkan dalam satu urusan dan susahkan dalam satu urusan yang len. Yang penting, jangan jadikan hidup kite nie hanya untuk lepas exam sahaja sbg matlamat."





Cherita Chintaku Kepada Chemistry

Lama tak update belog...
Pergi melancong macam budak-budak len ke?Hopefully :D...But, teett~SALAH!!! Selama ni kite duk berchinta dengan buku chemistry dalam bilik. Walaupun berchinta, tetap gagal chemistry 2 kali...Syabas bete =.="

First trial, kite amek 10hb Januari.
Time ni memang xdok perasae. Eh, tubik plok bahaso klate...maah deh...kawe rindu kapong do'oh...Pergi exam tak bawak calculator. Nasib bek tak tertinggal otak sekali. Semua orang duk kalut kat luar dewan purine,pyramidine,pteridine...bla3...Tapi kite bermonolog dalaman gitu ,"Benda ap tu?Ah, malaslah nak bukak buku. Adeyh,,,bile nak abes exam ni???" Serious, memang niat amek exam sebab nak tengok soalan je...Sekali, memang kuar soalan pasal purine, pyrimidine n bla3 pon...Syabas bete skali lagi...Soalan time tu boleh dikatakan senangla...Tapi, kite lepas ke? Teettt~SALAH LAGI. Of courselah fail sebab setakat study 2 hari je jangan harapla ko nak lepas kan???Ko ingat ko legend? Ohemgee...

Maka, terpaksalah I repeat...P.A.D.A.N M.U.K.A

Second trial, kite amek 24hb Januari.
Yoh, semangat ni. Walaupon kite merasakan still ilmu xcukup di dada, bolehlah plak kan bukak twitter, Empire Allies, City Ville, bla3... Senior dah bagi klu dah soalan mana yang mungkin masuk...Still, manusia ini bersikap,"Ada I kisah???"...Walaupun dis time barulah terasa sikit macam nak pergi buat exam, still tahap konpiden fail lagi tinggi dr lulus. Dahla soalan yang keluar tu berjaya membuat kite nganga...nasib bek xtinggal kosong cam 1st trial je bhgian essay. At least kite tulislah jugak formula ngan reaction. And lulus ke x?Teettt~SALAH LAGI...Of couselah fail kan bile ko dah tau tajuk tu high prob nak masuk tapi ko macam,"nantilah baca".Walaupon dua markah lagi nak lulus, rasanya nilah balasan-Nya kepada kite.Syabas bete one more time.

Pastu mulalah kalut. Rasa masa depan dah gelap. Tak mungkin jadi doktor dah. Sebab ada one more trial je lagi. Kalau tak lepas yang ni jugak selamat tinggal ROMEO Czech Republic. Sobs3. Dahla ada postdissectlabreportbiophysicsbiologyyangbertimbuncreditbiophysics lagi. Hahaha...just one word nak cakap kat diri sendiri P.A.D.A.N M.U.K.A K.A.U

Allah takkan mengubah nasib sesuatu kaum melainkan dia yang berusa untuk mengubahnya...Yana, pleaselah berubah.Please take some matter more seriously.This is not funny...=(

Friday, January 13, 2012

Feelingless

Today is totally a disaster. ImissmycreditczechtestbecauseIwokeuplatehavestomachache and Ifailmychemistryfinalexam. And yet my face was like this --> =.=" *feelingless* Still happily playing typing of the dead...Daa...

But, my face changes to this --> :D when I see this:

video

Finally, boleh main snow fight, buat snowman and angels and makan abc... Tu je yg ko tau...Dah fail tak sedar diri lagi.P belajaq nuh!

Sunday, January 8, 2012

New Year, New Room

Okay, nak cakap arini pindah bilik...Ponat...Barang gile barang...Omege, baru brapa bulan, barang dah macam dah duduk setaon...Dahla bilik baru ni tingkat 5...Habis berketul2 deltoid. biceps and triceps I *Ah, gedik kau. Padahal naik lif je pon* =.="

Ni la bilik barunya...Presenting JYP

kan dah kata barang banyak...tu belom snap gamba bhgian meja lagi...

Doakan saya...esok, lusa, tulat...err..I mean Selasa ni ada final exam chem...and stakat ni bdak international tak ada sorang pon lulus...dengar tu TAK ADA SORANG...dah tu pehal ko duk menaip lagi ni...

Okey, sambong study chem...Haiyoo!!!*Hengau*

Sunday, January 1, 2012

all about 2011

thanks to you for fulfilling most of my year 2011
with awesome classmate...terbek di ladang~
awesome IRPmate...gosgos~~~

awesome friends...gedged~~~
and...awesome roomate yawww~~~
and together we all graduate with flying colours gitu~~~

and fly to continue our studies

and meet my new family here in Czech republic

and begin my new life as a freaky nerd medical student...huh~~~


alhamdulillah, I end up my 2011 year with healthy body, mind and soul =D
insya-Allah, my azam for 2012 is to upgrade my iman and dekatkan diri lebih kepada-Nya
and I also end up this year single...sad?naah...maybe tahun depan bertripledouble secara halal*ceyh ko cakap macam ko ada calon je kan?*kalau dah ditentukan, saya terima je...wink2 ^^...
and this remind me of his word,"kalau bercouple pon belum tentu kawin. baik kite tungu je and fokus kpd yg priority. Insya-Allah kalau dah jodoh tak ke mana kan?"...yes, saya berpegang kepada kata dia...


and I miss her a lot...al-fatihah



Kech-ING Bel-ING